Фотогалерея «временной аудиовизуальной арт-инсталляции» МЦГБЯ

Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру

Фотогалерея «временной аудиовизуальной арт-инсталляции» МЦГБЯ

Накануне 29 сентября — годовщины начала массовых расстрелов в Бабьем Яре —  ударными темпами ведется обустройство  «временной аудиовизуальной арт-инсталляции» на площадке, которую МЦГБЯ объявило местом строительства своего мемориального центра, и которая, по их словам, не занимает территорию разрушенного еврейского кладбища.

Описание арт-объекта приводится со слов его устроителей из МЦГБЯ.

«Інша частина інсталяції складатиметься з дзеркального диску діаметром близько 40 метрів і десятьма колонами висотою шість метрів. У кожній колоні будуть звукові динаміки. У колонах і диску зроблять близько ста тисяч вистрілів зі зброї з калібром, який використовували нацисти при розстрілах в Бабиному Яру. Оскільки інсталяцію виготовлять із дзеркальної і нержавіючої сталі, то відвідувач бачитиме кульові отвори у власному відображенні. Вночі крізь ці отвори буде просвічувати світло.
Інсталяція буде за межами кладовища і працюватиме 24 години на добу. Колони виставлять у формі древнього знака, що символізує дерево життя і також є символом рахунку. За словами автора, в єврейській традиції літери використовувалися як числа. Тому імена зі списку жертв перевели в числові значення, а числа можна розглядати як звукові хвилі. Як наслідок, звукорежисери і композитори створили музичну композицію частот на основі імен. На синтезатор імен накладатимуться звукові композиції з 10 колон.»

Зазначається, що на вертикальних колонах поставлять “обвуглених вдів” – скульптури з пластику, монтажної піни та сміттєвих кульків. Зі слів тутешніх працівників, вдови згори колони виринатимуть до глядачів.











Tags: