Влада схиляється під тиском інтересантів «російського» проєкту

Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру

Влада схиляється під тиском інтересантів «російського» проєкту

Попередня інформація з ОПУ.
Вдень 13 січня відбулася нарада під головуванням президента України Володимира Зеленського у відповідь на наполегливі вимоги керівництва російського проєкту меморіалізації Бабиного Яру побудувати до 27-го січня меморіальну синагогу на території Кирилівського православного кладовища у Бабиному Яру.
Російський проєкт представляли Ілля Хржановський, Яків Дов Блайх, Максим Яковер та інші.
Не зважаючи на негативну реакцію щодо російського проєкту взагалі та, зокрема, проти будівництва меморіальної синагоги на православному цвинтарі з боку чисельних представників єврейської громади України та решти громадянського суспільства, на сотні негативних публікацій проти російського проєкту впродовж 2020 року, на тисячі підписів під багатьма зверненнями, керівництво України не змогло і на цей раз чітко та прямо зупинити чергову російську агресію на інформаційному фронті гібридної війни.
Мета громадянських протестів — не синагога, а провокація російської сторони, яка вже не в перший раз збуджує міжнаціональні конфлікти в Україні, намагаючись довести всьому світові, що українці — антисеміти.
За весь час наради ніхто не згадав навіть, що їснує український проєкт комплексної меморіалізації Бабиного Яру, який випереджає темпи розвитку російського проєкту у всьому, за виключенням піару.
Треба віддати належне, що на цей раз у присутніх на нараді знайшлися аргументи проти російського проєкту, але, все одно, рішення не було прийняте, сторони розійшлися «консультуватися» з релігійними лідерами України, а що таке «консультації по-російські», ми всі добре знаємо.

Tags: , , ,