Лист до Київради від Вааду України

Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру

Лист до Київради від Вааду України

Київському міському голові Віталію Кличку

копії:

Керівникам депутатських фракцій у Київській міській раді:

«УДАР» Білоцерковцю Д.О.

«Європейська солідарність» Прокопіву В.В.

«Слуга народу» Вітренку А.О.

«Голос» Маленку Г.С.

«Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Москалю Д.Д.

«Єдність» Омельченку О.О.

«ОПЗЖ» Наконечному М. В.

Секретарю Київської міської ради Бондаренку В.В.

Шановний Віталіє Володимировичу!

Повторно звертаємося до вас, але на цей раз від імені нашої  організації, як частини громадянського суспільства України, з важливою пропозицією проведення презентації та громадських слухань (за участі депутатів КМР) Державної концепції комплексної меморіалізації Бабиного Яру, яку було підготовлено Робочою групою при Інституті історії України НАНУ (керівник Робочої групи – професор Геннадій Боряк, заступник директора Інституту історії України).

16 лютого 2021 року вам було надіслано колективне звернення від громадянського суспільства (Додаток №1, на сьогодні – 930 підписів) до Київського міського голови Віталія Кличка та до керівників Київської міської ради, у якому Герої України, відомі митці, науковці, громадські активісти закликали київську владу не підтримувати російський проєкт меморіалізації Бабиного Яру (Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»)  та не передавати землю їм в користування. Також громадськість вимагала презентації та проведення громадських слухань з питання української державної концепції комплексної меморіалізації Бабиного Яру.

9 березня 2021 року ми отримали відповідь від Київської міської ради (№КО-2227) (Додаток №2) , де повідомлялося, що депутатський корпус Київської міської ради не розглядав питання, пов’язані з передачею землі Благодійному фонду «Фонд пам’яті «Бабин Яр», проте жодним чином не була розглянута наша пропозиція щодо проведення презентації та громадських слухань щодо Державної концепції комплексної меморіалізації Бабиного Яру.

Просимо вас повернутися ще раз до цього питання та провести широкі громадські слухання (за участі депутатів КМР) з питання Бабиного Яру на засадах української концепції комплексної меморіалізації Бабиного Яру від Робочої групи Інституту історії України НАНУ.

Додаток 1.  Колективне звернення до Київського міського голови та депутатів Київської міської ради (станом на 12 квітня – 930 підписів).

Додаток 2.  Лист-відповідь Київської міської ради на колективне звернення громадськості (№КО-2227).

Просимо також надати нам відповідь на цей лист у визначені законом терміни на реальну адресу нашого громадського об’єднання, а також на зазначену на бланку електронну адресу.

З повагою

Йосиф Зісельс

Співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин України.

(підпис)

Tags: , , , , ,