«Кожному своє?» Інклюзивна пам’ять про жертви Бабиного Яру

Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру

«Кожному своє?» Інклюзивна пам’ять про жертви Бабиного Яру

22 листопада відбудеться завершальний вебінар із серії вебінарів про пам’ять Бабиного Яру: «Кожному своє? Інклюзивна пам’ять про жертви Бабиного Яру».

Під час вебінару поговоримо про практики пам’ятання представників різних груп загиблих. Побачимо, наскільки близькими або далекими одна від одної були та є ці практики, та чи завжди ситуація лишалася однаковою. Ми також спробуємо проаналізувати, як і чому чергувалися між собою інклюзивна пам’ять, співпраця та “змагання” жертв. Наприкінці поговоримо також про розділ “Пам’ятні дати” Інтерактивного путівника для вчителя, та коли ми взагалі згадуємо про Бабин Яр.
Вебінар проходить у рамках Проекту «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії» (http://memory.kby.kiev.ua/), який  присвячено пошуку шляхів (від)творення пам’яті про всі трагедії Бабиного Яру та обговоренню актуальності пам’яті про Бабин Яр в історії та сьогоденні. Освітній ресурс – це збірка навчально-методичних розробок шкільних занять на основі матеріалів віртуальної виставки «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії» та документального фільму «Бабин Яр у пошуках пам’яті» (http://memory.kby.kiev.ua/film.html), а також програма-конструктор занять для всіх бажаючих. Друкована версія збірки занять має гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах» (лист ІМЗО від 15.07.2019 №22.1/12-Г-691).
Проект «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії» здійснюється Українським центром вивчення історії Голокосту, Українським інститутом національної пам’яті, Громадським комітетом для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, Музеєм історії міста Києва
за підтримки Українського інституту національної пам’яті та Благодійної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч» (Канада) (Ukrainian Jewish Encounter).

Tags: , ,